Sokan ódzkodunk a pufidzsekiktől és a pufikabátoktól, mert mindig a Michelin baba jut róla eszünkbe. Azt gondolom, hogy, ha beköszöntenek a mínuszok, először igenis furcsa testérzetünk lehet a nagy kabátokkal, hiszen így is, úgy is egy teletömött szemeteszsák érzetét keltik. A szemünknek optikailag szoknia kell a nagy felületet, aztán egy pár hét és már fel sem tűnik. Az viszont feltűnik, hogy nem fázunk és ez az igazi előny.
A pufidzsekik és kabátok általában tollal vannak bélelve, ami a legelőnyösebb töltőanyag a hidegek esetén. Gondoljunk csak mindig bele, hogy nagyanyáink tolldunyhái milyen melegek voltak (hozzátenném, nálam mind a mai napig tolltakaró van). A tollak között van annyi légtér, ami felmelegszik, így adja a meleget a tollkabát.
Természetesen van olyan pufikabát, ami vattabéléssel készül, ennek persze a melegítési hatásfoka is alacsonyabb. Viszont elméletileg a vattakabát mosható gépben, míg a toll leginkább csak tisztítható. Sokan emiatt a kényessége miatt utasítják el, én megkérem őket, hogy ne tegyék, hiszen manapság már nagyon sok gyors és olcsó ruhatisztító létezik.
A tollbéléses pufikabát egy olyan befektetés, nem tudom elégszer mondani, ami több szezonra is használható, de még síeléskor is, esetleg bármilyen téli sportban ki tud minket segíteni.
Sokan túl sportosnak érzik, én, mint mindig, erre is azt mondom, hogy attól függ, hogy mivel viseled. A pufikabát tavaly visszatért, ismét divatos lett, és azóta is tartja magát, a divatheteken magassarkú csizmákkal és akár szandálokkal is láthattuk. Senkit ne tartson vissza a stílusok ízléses keverésétől. Garantáltan nem fogjátok megbánni, hiszen a testetek melege mindennél fontosabb ebben az időszakban. Van az az időjárás, amikor a praktikum győz a trendi felett.
Tehát példának okáért, nyugodtan viseljétek nőies ruhákhoz, bakancshoz, farmerhoz, akár miniszonyához. Alábbi tippekből tudtok inspriálódni.
Az Arena Plazában pedig, H&M, Gas, Marks&Spencer, Napapijri boltokban találhattok, de nézelődjetek máshol is, a felsorolás nem teljes körű.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: